В още две училища в област Велико Търново паралелки преминават на дистанционно обучение заради заразени с коронавирус ученици, предаде БНТ. Става въпрос за общо 37 ученици.

Положителни проби за COVID-19 са дали двама - десетокласник от СУ "Емилиян Станев" във Велико Търново и дете от ОУ "Петко Славейков" в село Джулюница.

Това е трети случай за региона от началото на учебната година на прекъсване на присъственото обучение.

Под карантина са поставени и 18 деца, педагози и помощник-възпитатели в детска ясла в Свищов.

Висока смъртност отчитат за последното денонощие здравните власти в областта. Починали са 10 болни с COVID-19 или 13 на сто от леталните случаи за страната. На болнично лечение са 194 пациенти, което е 72 на сто заетост на COVID секторите в областта.

COVID-19 затвори две детски градини във Велико Търново

COVID-19 затвори две детски градини във Велико Търново

Има заразен персонал

Припомняме, че още на 17 септември стана ясно, че една паралелка с 23 деца е под карантина и премина на дистанционно обучение. Двама от учителите са дали положителни проби. 260 подрастващи са ваксинирани срещу COVID-19, а 79 на сто от педагозите, които са заявили, че добро,волно ще се тестват за коронавирусна инфекция, са го направили.

Като цяло нивото на ваксинация е ниско, а в заболеваемостта от COVID-19 се наблюдава плато. Областта остава в червената зона.

Със завършен ваксинационен цикъл във Великотърновска област е под 15 % от пълнолетното население. Всеки трети е с поставена поне една доза от ваксините срещу коронавирусната инфекция.

Заетостта на специализираната леглова база е около 70 на сто.

Едва 260 подрастващи са ваксинирани срещу COVID-19 във Великотърновско

Едва 260 подрастващи са ваксинирани срещу COVID-19 във Великотърновско

Една паралелка е под карантина...