От 00.00 часа на 21 ноември 2017 г. до 24:00 часа на 15 декември 2017 г. се забранява влизането на автомобили в двете посоки по ул. "Монтевидео" между ул. "Боряна" и ул. "Народно хоро", като се осигури транспортен достъп до ул."671", съобщиха от Столична община.

За същия период до 15 декември 2017 г. се променят маршрутите на автобусни линии №№ 45 и 73, както следва:

- автобусна линия № 45 - в посока кв. "Овча купел" - по маршрута до кръстовище ул. "Монтевидео" и ул. "Боряна", наляво по ул. "Монтевидео", наляво по бул. "Никола Петков", наляво по ул. "Любляна" и по маршрута си до метростанция "Вардар".

Автобусите ще спират на всички съществуващи автобусни спирки в променения участък от маршрута. Разкрива се начална спирка с код 6442 "Кв. Овча купел" на ул. "Монтевидео", след кръстовището с ул. "Боряна". Разкрива се крайна спирка с код 6441 "Кв. Овча купел" на ул. "Боряна", преди кръстовището с ул. "Монтевидео".

- автобусна линия № 73: в посока ж.к. "Овча купел" - по маршрута си до кръстовище бул. "Никола Петков", ул. "Монтевидео", направо по бул. "Никола Петков", по ул. "Бойчо Бойчев", по пътната връзка към ж.к. "Овча купел", наляво по бул. "Президент Линкълн", по ул. "Монтевидео" до обръщателното ухо за № 45 в кв. "Овча купел".

В посока ж.к. "Гоце Делчев" - от обръщателното ухо за № 45 по ул. "Монтевидео", по бул. "Президент Линкълн", надясно по пътната връзка към бул. "Никола Петков", по бул. "Никола Петков", наляво по ул. "Любляна", надясно по бул. "Овча Купел" и по маршрута си до ж.к. "Гоце Делчев". Автобусите ще спират на всички съществуващи автобусни спирки в променения участък от маршрута.

Закриват се спирки с код 1566 и 1567 "ПГСС" на ул. "Монтевидео" между обръщателното колело (А45) в кв. "Овча Купел" и "Ул. Маестро Кънев"; с код 0067 и 0069 "НБУ" на ул. "Монтевидео" при кръстовището с ул. "Народно хоро"; с код 1844 и 1845 "Ул. Боряна" - спирките в района на кръстовище ул. "Боряна" и ул. "Монтевидео"; с код 2053 "Ул. Народен герой" на ул. "Боряна" след кръстовището с ул. "Народен герой" в посока ул. "Любляна"; с код 2037 "Ул. Любляна" на ул. "Боряна" преди кръстовището с ул. "Любляна".

Също на 21 ноември се забранява паркирането до парламента. От 8.00 часа до приключване на мероприятието на 21 ноември се забраняват престоят и паркирането на пътни превозни средства, на паркинга от югоизточната страна на пл. "Народно събрание".

Промяната в организацията на движение се налага във връзка с работно посещение на делегация на Председателския съвет.