Доброволци засадиха 2 000 дръвчета в землището на село Долна Кремена.

Залесителната акция е под наслов ""Засаждаме бъдеще!" и бе организирана от Община Мездра в партньорство с неправителствената организация Гората.бг в навечерието на Международния ден на Майката Земя- 22 април.

Върху площ от 30 дка в местността "Бряста" повече от 120 доброволци засадиха 2 000 фиданки медоносна акация, липа, цер и бял дъб. Фиданките са дарение от Гората.бг, благодарение на която досега у нас са засадени над 3 милиона дръвчета.

В залесителната акция се включиха ученици от Средно училище "Иван Вазов", Основно училище "Св. св. Кирил и Методий" и Професионална гимназия "Алеко Константинов" - гр. Мездра и от Средно училище "Св. Климент Охридски" - с. Зверино, служители в Общинската администрация и в Общинско предприятие "Чистота", социални работници от Дирекция "Социално подпомагане" и жители на селата Долна Кремена и Крета. Сред тях бяха кметът на Долна Кремена Румен Серафимов и вр. и.д. кмет на Крета Ваня Николчовска.

Снимка 661024

Източник: Община Мездра

Това е поредната залесителна акция, която Община Мездра и Гората.бг реализират съвместно през последните 5 години.

Освен фиданките, които бяха засадени в м. "Бряста", в началото на месец април тази година Община Мездра получи от Гората.бг 1 000 броя липа, люляк и ясен, предназначени за жителите на общината, кметства, училища, детски градини, читалища, пенсионерски клубове и други организации, които желаят да ги засадят на подходящи за целта места.