Октай Вътрешният министър Георги Петканов лично е участвал във Възродителния процес и като прокурор на Девин е интернирал и изпратил в затвора над 2 хиляди души. Той държи с документи лидера на ДПС Ахмед Доган, затова Сокола застана зад него. Това заяви бившият член на ДПС Осман Октай, който представи днес новата политическа партия, която оглавява - Движение Демократично крило.

Октай припомни, че при избухването на скандала “Терем” Доган е отишъл на крака при всички шефове на спецслужби. Това е нетипично за него и показва, че нещо го притеснява, добави той. Новата партия ще участва на местните избори като алтернатива на ДПС и може да се коалира с дясно-центристки формирования.

Лидерът й обяви, че вече е получил предложения за присъединяване от много местни структури на ДПС, но е настоял това да не става преди изборите през октомври.

ДДК е готово да се обедини с ДПС, но при условие, че сегашното ръководство се оттегли. Причината е, че според новата партия, ДПС в сегашния си вид е носител на конфронтация, надменност, безпринципност, грубо мутренско поведение.

В Плевен, Силистра, Търговище, Пазарджик и Благоевград на мястото на учредителите на ДПС бяха назначени кадри с криминално минало. Органите на властта са безсилни срещу тях, каза Октай. Това го кара да очаква широка подкрепа на изборите от страна на недоволните от ДПС.

Знаем как се прави предизборна кампания без пари, заяви Октай и добави, че ще разчита основно на лични контакти с хората.