ПожарникариПрез последното денонощие в Шумен бушуваха два големи пожара. Четири часа продължи борбата с огъня в шуменската фирма за студено валцоване “Алкомет”. Най-вероятната причина за инцидента е техническа неизправност на съоръжения във валцовия цех.

Сигналът за избухналия пожар е получен около полунощ, 13 минути след това пожарникарите са пристигнали на мястото. Поради опасност от запалване на тоновете масло в цеха, на крак е вдигнат целия състав на шуменската пожарна служба, на помощ идва и един автомобил от Нови пазар.

Изгоряла е покривна конструкция с площ около 400 квадратни метра, според първоначелните преценки, материалните щети се изчисляват на милиони левове. Жертви и пострадали няма. По време на възникването на пожара в цеха са работили над 50 души, които са били незабавно евакуирани.

Малко след потушаването на пожара, на телефон 160 се получава нов сигнал, подаден от Мустафа Х. (53 г.). Този път има жертва на възраст 51 години. Това е братът на Мустафа Христо А. Когато пожарникарите пристигнали, покривът на горящата къща рухнал и постройката е изгоряла да основи.

И по двете случая се води следствие.