Едва 11 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол - 7 от тях са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 4 - с над 1,2 на 1000, а един, спрян за проверка, е отказал да бъде тестван. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 9 души, а петима, спрени за проверка, са отказали да бъдат тествани.

Припомняме, че усилените проверки започнаха през лятото, след тежката катастрофа, при която Георги Семерджиев помете и уби две млади жени на кръстовище в центъра на София. Служебният министър Иван Демерджиев продължи вече традицията, а традиционно се залавят над 20 шофьора, които са употребили алкохол, като в края на седмицата нарушителите бележат увеличение. Това се отнася и до заловените с наркотици и отказалите да бъдат тествани.

МВР установи 20 пияни и 11 дрогирани водачи за ден

МВР установи 20 пияни и 11 дрогирани водачи за ден

Извършен е контрол на 10 652 водачи и пътници

6913 моторни превозни средства са проверени за последното денонощие за спазване на Закона за движението по пътищата. Извършен е контрол на 9182 водачи и пътници. Съставени са 1824 фиша и 435 акта за установени административни нарушения.

От МВР уточняват, че по метода "линеен контрол" са проверени 945 МПС и 1121 водачи и пътници; за установени нарушения са съставени 305 фиша и 65 АУАН. Установени са 2 водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол над 1,2 промила, и трима - да шофират под въздействие на наркотични вещества или техни аналози.

38 шофьори седнали зад волана след чашка хвана МВР

38 шофьори седнали зад волана след чашка хвана МВР

В Края на седмицата по традиция повече