МВР-акция Фалшиви еврочекове на стойност 1.6 млн. долара са задържали варненските полицаи, съобщи Дарик радио. Залавянето на фалшивите чекове е станало при специализирана проверка в частна квартира в центъра на града.

Трима души са задържани по случая. Акцията по задържането е била проведена в частен дом в града, където са открити и фалшификатите.

Арестуваните са с инициали Г.М. на 45години, П.Ч. на 49 и И.Г. на 21 години. Те са били задържани в момента, когато са извършвали последните довършителни операции по чековете преди тяхното разпространение.

От последвалите претърсвания в други два частни дома в града и вила в местността Евксиноград са намерени и иззети доказателства за предходните операции по обработката на чековете и всички съоръжения от предпечатната им подготовка. Установено е, че фалшивите чекове са печатани в България, но не във Варна.

Операцията е проведена от служители на РСБОП, Варна, с помощта на софийски оперативни работници. В момента се уточнява броят на чековете, както и техният произход.

Акцията е резултат от неколкодневна оперативна разработка на полицаите по случая.