Не сме притеснени от проверката на Европейската прокуратура. Единственото притеснение е времето, в което тя се извършва. Това заяви пред журналисти кметът на столицата Йорданка Фандъкова.

Тя поясни, че от няколко месеца тече проверка от различни служби. по отношение на ремонта жълтите павета. По думите й е оказано пълно съдействие и са предоставени всички поискани документи. Същото е сторено във връзка с акцията на европрокуратурата, допълни Фандъкова.

Кметът на София посочи, че участъкът от жълтите павета, който беше безобразно нареден, не е платен. Стойността му е 206 000 лева и нито лев от тези средства не са платени. Тя подчерта, че е наложена глоба на изпълнителя за увреждане на павета. По отношение на прекратения преди 2 години договор с "ПСТ" изискахме да върнат 2 милиона и половина и ги глобихме и за качеството, допълни Фандъкова.

Тя заяви, че Столична община ще продължи да съдейства на всички органи. Кметът на София бе категоричен, че ако някоя фирма е извършила нередност, тя трябва да си понесе отговорността.

Европрокуратурата подхвана ремонта на жълтите павета

Европрокуратурата подхвана ремонта на жълтите павета

Извършват се обиски и се изземват документи от офиси на Столичната община