Танцова формация „Дживгари" изпълни атрактивен шопски народен танц, след което покани пътници и гости на летището на голямо хоро. Флашмобът се случи на Терминал 2 при пристигането на полети от Милано, Мюнхен и др. Инициаторите са сдружение на българите с опит и образованиe в чужбина „Тук-Там" и Летище София, а идеята е да бъде широко популяризирано предстоящото седмо издание на форума "Кариера в България. Защо не?", който се провежда под патронажа на Президента на Република България Росен Плевнелиев, съобщават от летището.

Считан е за най-успешният кариерен форум у нас, който цели да бъдат подпомогнати младите българи, получили образование и опит в чужбина, да потърсят професионална реализация и развитие в родината си. На 10 септември 2014 г. в Интер Експо Център в София младите хора ще имат възможност да се срещнат с екипи на над 70 международни и български водещи компании и да направят информиран избор за своето професионално и лично развитие.

Летище София е партньор в цялостната кампания по представяне и популяризиране на форума, която стартира още в началото на август. Банери посрещат пътниците още при получаване на багажа, стикери и рекламни картички промотират събитието на двата терминала. От 21 до 24 август в салоните за пътници и посрещачи се предлагат флайери и снимки със символа на "Кариера в България. Защо не?" - куфар във формата на географската карта на България.

С тази инициатива Летище София продължи своите традиции в подкрепата на значими национални и социални каузи.