Хотелиери ще съдят акционерното дружество "Слънчев бряг" и Община Несебър заради лошото състояние на инфраструктурата и липсата на ред и спокойствие в курорта Слънчев бряг.Това стана ясно на извънредно заседание на Съюза на частните собственици.

„Закони има, но в Слънчев бряг не се спазват, а курортният комплекс е оставен на автопилот", заяви Сава Чоролеев, представител на Управителния съвет на браншовата организация, цитиран от Радио Бургас.

Браншовиците искат спешна среща на 17-и август с отговорните за управлението на курортното селище представители на държавата и общината.

Според Чоролеев Министерството на туризма и Община Несебър си затварят очите пред проблемите на Слънчев бряг, свързани предимно със спазването на правилата за обществен ред, с улично-алейното осветление, канализационната мрежа, пропускателния режим, шума и липсата на обществен ред и сигурност.

По думите му българският туризъм е оставен на самотек.

Завеждане на колективен иск срещу "Слънчев бряг" АД е с цел изграждането на интелигентни трафик-системи за управление на инфраструктурата и намиране на решение с трафика в Слънчев бряг.

Срещу Община Несебър пък ще се заведе иск за това, че се плащат данъци и такси, без в замяна на това да се поддържат улиците, алеите или уличното осветление.

Хотелиерите смятат, че Слънчев бряг трябва да се отдели като самостоятелен курорт с отделно управление, а Община Несебър да поддържа и стопанисва само инфраструктурата.