В Поморие ще бъде изграден паметник на Васил Левски. Това обяви кметът на морското градче Иван Алексиев, цитиран от burgasinfo.com.

Финансирането му е заложено в бюджета на общината за 2012г.

На 19 февруари се навършват 139 години от обесването на Васил Левски. Това е денят,  в който  всички  се прекланяме пред живота и  личността на Апостола, посочи градоначалникът,

В деня за преклонение пред саможертвата в името на свободата, искам да обявя, че в гр. Поморие ще бъде изграден бюст-паметник на Васил Левски, какъвто досега никога не е имало, обеща още той.

На 19.02.2012г. от 10.30 ч. ще бъде отслужена заупокойна молитва за Дякон Игнатий  в Храм „Рождество на Пресвета Богородица " в Поморие.

В местното читалище на поморийското село Козичино, където е пребивавал Апостолът на свободата, денят ще бъде отбелязан със събрание в негова памет.

Организиран е конкурс за ученическо есе на тема „Мечтите на Васил Левски" във всички училища на територията на община Поморие. Срокът за предаване на есетата - 29 февруари в ОДК - Поморие,  а най-добрите ще бъдат наградени.