Изграждат и възстановяват водопровод в Девинския кв. "Настан" с 2 792 489 лв. Парите са за изграждане, реконструкция и рехабилитация на външна и вътрешна водоснабдителна система и съоръжения, съобщи БНР.

Решението е на Министерския съвет. За водопровода в кв. "Настан" има изготвен проект и влязло в сила разрешително за строеж, каза кметът на общината Здравко Иванов. 

Минералният топлопровод в Девин спря 2 месеца след откриването

Минералният топлопровод в Девин спря 2 месеца след откриването

От кметството очакват до дни проблемът да бъде решен

"Проектът предвижда основен ремонт на водопроводната мрежа на квартала, плюс довеждащия водопровод от резервоара, който над квартала. Със средствата, които в момента са отпуснати с решение на Министерския съвет, ще финансираме 50% от проекта. Надявам се тази седмица да подпишем споразумение с МРРБ, за да могат да ни бъдат преведени и да обявим обществена поръчка, която ще отнеме около два месеца", каза Здравко Иванов.

Той очаква през пролетта да започнат строително-монтажните дейности и следващото правителство да продължи тази инициатива на предишното правителство и на настоящия служебен кабинет, за да довършим на 100% проекта. 

Жителите на Девин на протест срещу новата цена на водата, няма да плащат сметки

Жителите на Девин на протест срещу новата цена на водата, няма да плащат сметки

Заплашват с блокада на пътища

Община Девин има и внесени седем проекта в Министерството на регионалното развитие и благоустройството, които са на стойност над 30 млн. лв.

Междувременно в наводнените села в Карловско няма нито проект, нито предвиждане да се изгради канализация. Хората там все още нямат вода, улици, яснота дали къщите им стават за обитаване.