арест Във Варна заловиха изнасилвач след мащабна акция и с помощта на фоторобот, съобщава Днес+. Оперативните работници и районни инспектори от РДВР, 1 и 3 РПУ са предприели бързите оперативно-издирвателни действия, след като 22-годишна жена подава жалба, че вчера - 14 юни, рано сутринта между 06,30 до 09,00 ч., след заплаха с нож неизвестно лице я е изнасилило в канала на ул. "Струга" във Варна.

С цел разкриване и задържане на извършителя е изработен негов фоторобот, който е разпространен до всички служители от патрулно-постовата дейност.

По-късно - около 03,00 ч., автопатрулен екип на 3 РПУ в състав ст. серж. Красимир Петров и серж. Валентин Велков забелязват до бл. 60 в жк "Възраждане" лице със съмнително поведение, което е спряно за проверка. При проверката полицаите забелязват, че лицето отговаря на описанието на извършителя на изнасилването и предприемат мерки по задържането му. Мъжът оказва яростна съпротива, поради което спрямо него са използвани помощни средства - физическа сила и белезници. Същият е задържан и отведен в 3 РПУ.

Задържаното лице, уличено като извършител на изнасилването, е Борис А., 32г., от Добрич, осъждан, криминално проявен, регистриран за кражби, отнемане на моторно превозно средство и изнасилване.