Днес студенти от Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров" изненадаха пътниците на Терминал 2 с флашмобДиригент за една минута".

На Летище София стартира проект на младите музиканти, който ще продължи и на други ключови места в столицата.

В салон „Заминаване" оркестър от 14 млади музиканти покани събралите се около тях пътници и гости на терминала да поемат диригентската палка и да дирижират. Желаещи не липсваха и под ръководството на осмелилите се да влязат в ролята на маестро на терминала звуча разнообразна по темпо класическа музика.

Преминаването на диригентската палка от ръка на ръка създаде приятна атмосфера и добро настроение. Всяко изпълнение бе изпращано с ръкопляскания, а „диригентът" получаваше сертификат за участие в инициативата на Студентския симфоничен оркестър, чиято идея е за минута докосване до изкуството на диригента.

Летище София не за първи път е домакин на подобна проява. Организирани са флашмобове за популяризиране на универсалния символ на правата на човека с послание „Различни хора, еднакви права, един символ", както и срещу напускането на младите хора от страната под надслов „Да останем на инат - можем, знаем, искаме да променим България".