Подкрепеният от БСП кандидат за кмет на Калофер Румен Стоянов печели частичните избори, които се проведоха вчера във възрожденския град.

Частични избори за кмет вчера се проведоха в общо десет населени места. Освен Калофер за кмет гласуваха и в селата Пиргово, Туховища, Хърлец, Байково, Ивайло, Доброплодно, Батак и в Рогозче.

Кандидатът на БСП Огнемир Симов печели частичните избори за кмет на козлодуйското село Хърлец. Повече от 150 възмутени жители на селото се бяха събрали снощи пред една от избирателните секции, след като част от членовете на секционната комисия и председателят на комисията - представител на ГЕРБ отказват да попълнят протокола с резултатите.

От общо 2 850 души, които имаха право да гласуват в Калофер, във вота са участвали над 1 700 души.

За Стоянов са гласували 1 475 души, или 88.27 на сто от упражнилите правото си на глас. На второ място е кандидатът на НДСВ Йордан Колев със 155 гласа - 9.28 процента. С 2.45 процента или 41 от действителните гласове кандидатът на ГЕРБ Лалка Драгоева остана трета. Резултатите са при 100 процента обработени протоколи и на четирите избирателни секции, съобщи пред БТА председателят на общинската избирателна комисия /ОИК/ Нонка Борисова.

Пет жалби за нарушения бяха подадени в ОИК през изборния ден.

Припомняме, кандидатите за кмет на Калофер бяха трима - Лалка Драгоева, издигната от ГЕРБ, независимият Румен Стоянов, подкрепен от БСП, и Йордан Колев от НДСВ. Втори е останал кандидатът на НДСВ, а трети - кандидатът на ГЕРБ.