Кметът на Бургас Димитър Николов е изпратил последно предупреждение на концесионера на плажа в Крайморие, съобщиха от общината в града.

В него градоначалникът предоставя на фирмата-концесионер „Роял Астория" ЕООД - гр. Бургас 7-дневен срок за отстраняване на нарушенията на основните клаузи по договора и въвеждане на плажа в съответствие с нормативните изисквания.

Основните точки в контракта са свързани с осигуряване на водно-спасителни дейности, медицинско обслужване и санитарно-техническо поддържане на охраняемата част от плажната ивица.

Извършената от общинската комисия по водно спасяване проверка на плажа е установила, че концесионерът не е спазил нито една от клаузите.

Плажът е без спасители и необходимото спасително оборудване. Липсват задължителните указателни табели, тоалетни, душове и съблекални, които трябва да бъдат поставени от фирмата, взела под концесия плажа.

При неспазване на едноседмичния срок предстои едностранно прекратяване на концесионния договор.

За това е уведомена и Областна управа като представител на държавата, тъй като според Закона за устройство на черноморското крайбрежие плажовете са публична държавна собственост.