област Силистра Регионалната централа на КНСБ в Силистра започна допитване до своите членове дали са готови за протестни действия и под каква форма.

По думите на председателя на Координационния съвет за областта Румяна Чанкова синдикатът ще подкрепи своите членове за общински съветници в Силистра, за да може да поставят местните проблеми на работещите пред органите на самоуправление.

На територията на община Силистра Тристранният съвет за сътрудничество не проработи, коментира Чанкова. Синдикалистите не са доволни от липсата на диалог с местната власт. Нито една от големите партии не е разговаряла с местните структури на синдиката при изготвяне на листите за общински съветници.

Регионалната централа на КНСБ в Силистра отчита опасна тенденция, налагаща се в последните години в региона – че в близка бедност живеят и работещи, и безработни.

Лидерите на синдикалните организации във фирмите са споделили, че по първоначални впечатления, въпреки оплакванията на работещите от заплащането, условията на труд и стандарта на живот, засега не се забелязва изградена нагласа за протест.