Автомобил с мигранти се е обърнал в Алдомировското блато край Сливница, съобщи bTV.

Инцидентът е станал около полунощ. В колата са пътували само млади мъже.

Един човек е загинал, а над 10 други са пострадали.

По първоначална информация шофьорът на автомобила е сърбин и е сред ранените.

Бус с 46 мигранти катастрофира на "Тракия", шофьорът се издирва

Бус с 46 мигранти катастрофира на "Тракия", шофьорът се издирва

Ограничено е движението по активната лента в участъка

16 мигранти са пътували в колата по информация на МВР, цитирана от БТА. Инцидентът е станал близо до село Алдомировци. Автомобилът с чужда регистрация и шофиран от чужденец бил преследван от полицията. Колата не спряла при полицейски сигнал и започнала гонка. Така превозното средство се ударило в бетонна бализа и се обърнало, при което един от пътувалите в него загинал на място. Останалите са откарани в болница. Чужденците заявили, че са от Афганистан.

"В 23:59 е получен сигнал за обърната кола в Алдомировското блато. На място веднага са изпратени 6 линейки", съобщи говорителят на Спешна помощ в София Катя Сунгарска пред БНТ.

По думите ѝ всички мигранти са мъже на възраст между 25 и 30 години. Мигрантите са общо 15 - един е загинал, а останалите 14 са ранени.

"Един иранец, един сърбин, останалите - от Афганистан. Един е загинал. Основните травми на ранените са в областта на главата, гръден кош, както и счупени крайници. Четирима са настанени в "Св. Анна", шестима - в ИСУЛ, четирима - в "Пирогов". Шофьорът на автомобила е сред пострадалите и също е настанен в болница", посочи Сунгарска.

По-късно от прокуратурата съобщиха, че шофьорът М.М., сръбски гражданин на 34 години е привлечен към наказателна отговорност. Той е обвинен за причиняване на смърт при управление на МПС и противозаконно подпомагане на чужденци да преминават през територията на България с цел имотна облага. По данни на прокуратурата мигрантите са били 14 души от Афганистан и Иран.