Мъж се самозапали в Смолян, съобщиха от полицията. Публичното самозапалване е станало пред супермаркет в кв. "Райково".

Венцислав Козарев на 48 г. посегнал на живота си заради лична драма, съобщиха от ОДМВР. Мъжът се залял с бензин и се запалил пред погледа на съпругата си, с която са в развод.

Горящият като факла мъж се превърнал в  зловеща гледка, бягайки около 50 метра по улица в кв. "Райково" в Смолян, разказват очевидци.

Венцислав получил 85 процента изгаряния и се транспортира към Клиниката по изгаряния в Пловдив, обясниха от "Спешна помощ".

Инцидентът станал пред един от предизборните партийни офиси в кв. "Райково", където работи съпругата на Венцислав.

Той предприел отчаяната стъпка след дело за развод, което било вчера. Опиталият се да се самоубие мъж постъпил в "Спешна помощ" в стабилно хемодинамично състояние, с опасност за живота, след  което е изпратен към Клиниката по изгаряния, съобщиха дежурните  лекари.

Освен тежките травми от изгарянията, пациентът има и затруднено дишане заради вдишаните токсични газове и това е наложило включване на апаратна вентилация. Заради естеството на раните мъжът е във флуидно легло, подходящо за травматично болни.

Това съобщиха от Клиниката по изгаряне, пластична и възстановителна хирургия на УМБАЛ „Свети Георги" - Пловдив, където пострадалият бе транспортиран по спешност.