ТЕЦ Марица Инвестиционна програма за 2003 г. в размер на 62 млн. лв. прие техническият съвет на "Мини Марица-изток" ЕАД, информираха от пресцентъра на дружеството.

Средствата са гарантирани от собствени приходи и са за реализиране на инвестиционни програми, за доставка на машини и съоръжения.

В основата на програмата е разработката на "Минпроект" за развитие на дружеството до 2020 г. 64 процента е изпълнението към края на август на инвестиционната програма за тази година, чийто обем е около 61 млн. лв. Добивът на въглища за третото тримесечие е изпълнен 96 процента, задоволени са доставките на исканите от ТЕЦ въглища.

Очакванията са да бъдат добити 22 млн. тона въглища над годишната задача. В инвестиционната програма за 2002 г. бе заложено на преминаването от жп към лентов транспорт и срязването на Целика - най-ефективната част от източномаришкия басейн.

За 2003 г. акцентът ще падне върху обновяването на основната технологична механизация. Ще бъдат внедрени автоматизирани системи за управление на качеството, системи за корпоративно управление на ресурси.