До края на юни монтират 32 камери от най-висок клас на зеленчуковия сектор на Женски пазар (между ул. Кирил и Методий и бул. Сливница). Това ще повиши значително сигурността на търговци и посетители на пазарното пространство. Информацията съобщи Драгомир Димитров, изпълнителен директор на Пазари Възраждане ЕАД, общинското дружество което стопанисва най-стария пазар на територията на София.

Очакването му е територията на Женския пазар да стане най-сигурната територия в София по отношение на битовата престъпност. "Хората да идват не само да пазаруват пресни плодове и зеленчуци, а да могат да се насладят на атрактивна обществена среда, да осъществяват социални контакти и преживявания. Сигурността и чистота е съществена част от този процес", уточни Драгомир Димитров.

Близо 100 хиляди лева са инвестирани в мащабния ремонт на търговските площи на Женски пазар, включително и за подмяната на видеонаблюдението на пазарното пространство.

За последните 8 години са боядисани и ремонтирани всички 181 търговски маси на пазара, подменени са тентите и механизмите, сменена е подовата настилка в сектора, поставено е LED осветление на пазарната площадка и LED осветлението на алеите, подменени са надземната част на контейнерите за боклук, озеленени са градинките.

Заетостта на търговските маси в момента е около 84%, което е ръст с повече от 10% за последната година, отчете той.

60 хиляди души на ден посещават Женския пазар, а туристите са близо 500 души дневно.