3-сантиметрова снежна покривка има на прохода "Превала". Обстановката принуди шофьорите на камиони да поставят вериги, съобщи Дарик, позовавайки се на очевидци.

Припомняме, Превала (или Ешекулак) е планински проход в най-югозападната част на Переликско-Преспанския дял на Западните Родопи. Намира се в Смолян. Той е най-високият планински проход в България, през който преминава шосе от Републиканската пътна мрежа на страната.

Според дежурните от Областното пътно управление (ОПУ) в Смолян сняг вали в районите на Пампорово и Рожен. Там към момента има около 2 см сняг. От службата уверяват, че имат готовност за реакция при натрупване на по-дебела снежна пелена.

От КАТ припомнят, че от днес - 15 ноември, шофьорите трябва да са със зимни гуми. Дълбочината на грайфера трябва да е не по-малко от 4 мм.

От АПИ съобщават, че е ограничено движението през "Троянски" проход за автомобили над 12 т, поради влошени метеорологични условия.

По информация на bTV по високите части на Родопа прехвърча сняг. Със снежна покривка от 1 до 2 см осъмнаха върховете "Рожен" и "Снежанка".

От метеорологичната станция на връх "Рожен" съобщиха, че температурите тази нощ са паднали до -1 градус. Пътните настилки през планинските проходи "Превала", "Рожен" и "Пампорово" са заснежени, а на места има заледявания.