Всички аварийни екипи на "Аварийна помощ и превенция", Столичен инспекторат и почистващите фирми към Столична община са на терен и работят по получени над 50 сигнали за завирявания, причинени от силната буря в София тази вечер. Това съобщиха от пресцентъра на Столична община. 

6 екипа на Столичната пожарна до момента са отработили 20 сигнала за завирявания.

Получени са и 5 сигнала за паднали клони, които се разчистват от екипи на дирекции "Зелена система" и "Аварийна помощ и превенция".

По данни на Националния институт по метеорология и хидрология по време на бурята на територията на града са паднали средно 30 л/кв. м. Нивата на всички язовири на територията на Столична община са в норма. Нивата на реките, които преминават през територията на града също са в норма и няма опасност от преливане.

Възстановено е движението на трамвайни линии №6 и 10. Временно е променен маршрутът на линия 77 в посока към "Красна поляна".

Остава натоварено движението по следните булеварди бул. "Сливница", бул. "Васил Левски", бул. "Данаил Николаев", бул. "Кн. Мария Луиза", бул. "Опълченска", бул. "Христо Ботев", ул. "Пиротска", бул. "Шипченски проход", бул. "Михай Еминеску" и бул. "Ал. Малинов".

Мълния уби трима в София, четвърти е в шоково състояние

Мълния уби трима в София, четвърти е в шоково състояние

В градинката на ул. "Пиротска" и "Опълченска"

Припомняме, че мълния удари четирима души В София. Те са били в градинката на ул. "Пиротска" и "Опълченска" при черквата "Св. Никола" в София. Към мястото са насочени три линейки.

Трима от тях са починали. Един е транспортиран в "Пирогов" в шоково състояние. Пострадалият се намира в Спешното на болницата.

По информация на Центъра за спешна медицинска помощ четиримата са сирийски граждани.