Продължава гасенето на пожара в Свиленградско. За възникналия огън бе съобщено вчера в 16:30 часа. Пожарът е обхванал горски масив и друга земя в района на селата Равна гора, Студена и Левка, местността „Дервишка Могила", община Свиленград.

Към момента в гасенето участват общо 17 специализирани автомобила с над 70 пожарникари, екипи на Районното горско стопанство, верижна техника, местно население и доброволци. 35 военнослужещи със специализирана техника от Сухопътните войски се включиха днес.

Допълнително за гасенето на пожара са прехвърлени сили и техника от пожарните областни управления от Смолян, Кърджали, Стара Загора и Пловдив, съобщават от пресцентъра на МВР. Площта на пожара е над 1000 дка, като горят сухи треви, храсти и борова гора.

Днес освен техниката на място в гасенето вече участва и вертолет от БА, както и три верижни машини и водоноски. Няма опасност за хората от населените места.

Продължават усилията за справяне и с пожара между селата Лесово и Малко Кирилово, община Елхово.

В гасенето са се включили 3 пожарни автомобила с 20 огнеборци, екипи на горското стопанство, модул на МО за гасене на горски пожари. 36 военнослужещи със специализирана техника от военно формирование 52590 - Ямбол участват и днес в гасенето на горския пожар в района между селата Малко Кирилово и Лесово, община Елхово. Формированието се ръководи от капитан Кристиян Шишков. Военнослужещите участват в гасенето на пожара след искане от областния управител на Ямбол инженер Николай Пенев.

Засегнатата площ е основно сухи треви и храсти и над 500 дка широколистна гора. Днес ще се включи верижна техника за трасиране на просеки.