Наводни се подлезът до Спортната палата в София под кръстовището на улица "Гурко" и бул. "Васил Левски". Четвърто денонощие там тече питейна вода, съобщи БиТиВи.

Два са течовете, които наводняват цялото пространство. Единият е от помещение, в което се събират кабели за оборудването на подлеза и магазините в него, а другият е от надземна шахта при входа за басейна при Спортната палата. Заради този теч от всички електрически кабели в подлеза капе вода. Гражданите преминават много трудно през огромните локви в подлеза.

Настилката е хлъзгава и хората се пързалят. Съвсем трудна е ситуацията за майки с детски колички.

Служител на фирмата, която охранява подлеза, обясни, че за теча е било сигнализирано още на 11 август и на "Софийска вода", и на Столична община. Работникът, който отговаря за водната инсталация на охраняваните обекти, е отишъл в подлеза от отпуска, но не е могъл сам да се справи с проблема.

От ВиК София са обещали да изпратят екип, но засега такъв не се е появил.

От Столичния инспекторат пък е била изпратена дежурна инспекторка, която установила, че проблемът трябва да бъде разрешен от ВиК София.

Служител на магазин в подлеза добави, че подобно наводнение е имало и преди две години и е продължило близо четири месеца, като проблемът не е бил напълно отстранен.