Расте недоволството на жителите на сливенското село Крушаре заради честите аварии по водопроводите и спирането на водата, предаде БНР.

По този повод се е провела среща между Инициативния комитет, кметът на общината Стефан Радев и управителят на ВиК Сливен. На нея е взето решение да бъде направена поетапна реконструкция на водопровода.

Жителите на Крушаре поставиха и срок в който да бъде изработен проекта, ако не ще предприемат протестни действия. Страните са се договорили в срок до 14 октомври кметът и жителите на село Крушаре да получат писмо с мерките, които ще се вземат по случая.

По думите на Стефан Радев проблемът не е в лисата на вода, а във високото налягане през нощта, което води и до чести аварии. Кметът посочи, че целта е да се направи проект за рехабилитация на водопреносната мрежа на селото.

Силвия Стефанова от Инициативния комитет на селото каза, че ако до 14 октомври не получат писмо с мерки, жителите на селото ще затворят пътя Сливен - Ямбол

По време на срещата стана ясно, че ВиК са доставили регулаторът на налягането. Очаква се след неговото монтиране авариите да намалеят с около 30%.

Хора от свищовски села блокираха входа на ВиК-Велико Търново заради безводието

Хора от свищовски села блокираха входа на ВиК-Велико Търново заради безводието

Населените места имат вода по 1-2 ч. на ден от 3 месеца