Столичните квартали "Обеля" 1 и 2, както и село Обеля са като разкопана нива. За това сигнализира читател на news.bg.

Според сигнала в момента района е като разкопана нива с множество дупки, някои от които са с дълбочина от 15 сантиметра.

За това обелчани обвиняват общинската администрация "Връбница", в лицето на кмета на района Младен Младенов.

Снимка 406091

Източник: news.bg

В момента в "Облея" не се прави нищо, освен от време на време да се запълват некачествено дупки, пише в писмото си до news.bg възмутеният гражданин, който предпочита да остане анонимен.

По думите му местната администрация не е възложила ремонта на фирмата, с която има сключен договор за асфалтиране. Нещо повече - договорът бил сключен през есента на 2018 година, преди да започне зимния сезон, но ремонтни дейности не били осъществени.

"Може би по документи такъв ремонт е имало, но в действителност улиците стоят разбити от лятото, а сега след студа и солта, дупките стават все по-големи."

Според сигнала наред с дупките по улиците над асфалтовата настилка стърчали и ревизионни шахти на "Софийска вода", които са много опасни за движещите се автомобили.
Улица "Обелски могили" пък била напълно невъзможна за движение както на коли, така и за пешеходци. В края на улицата, където започват ромските къщи, нямало изградени тротоари и дъждоприемни шахти, а уличното платно било разкопано цялото. При проливни дъждове водата влизала в дворовете на къщите, улицата ставала като езеро - непроходима.

Гражданинът информира, че многократно е сигнализирал районната администрация и Столична община за бездействието, но без резултат.

Снимка 406098

Източник: news.bg