По случая с тежката верижна катастрофа в тунела "Витиня" по-рано днес, в Окръжна прокуратура - София е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител. Работи се по всички възможни версии за възникване на катастрофата.

Продължават процесуално-следствените действия. Огледите на място след инцидента са извършени в присъствието на автоексперт, съобщиха от прсцентъра на МВР.

Хората, оказали се в тунела след инцидента, са изведени от спасителите максимално бързо. По данни към момента, пострадалите от верижната катастрофа са 13 - момиче на 9-годишна възраст, седем жени и петима мъже, един от които е с опасност за живота. От настанените в болнични заведения са установени трима водачи, взети са им кръвни проби за химически анализ.

Вече е възстановено движението в посока Ботевград.

Създадена бе организация за изтегляне на тежкотоварните автомобили, спрени в района на тунел „Витиня".

През около 30 минути е спирано движението в тунела в посока към София, за да бъдат пропускани оттам поетапно камионите, пътуващи в посока към Варна.

От АПИ призоваха водачите на леки автомобили да се движат с повишено внимание и съобразена скорост по обходния маршрут по път I-1 София - Ботевград, който започва от пътен възел "Жерково".

Водачите на тежкотоварни моторни превозни средства могат да използват като обходен маршрут път I-6 София-Бургас /Подбалканския път/.