Предлагането на услуги на Българския спортен тотализатор в станции на „Български пощи" ЕАД бе обявено днес от заместник-министрите на транспорта, информационните технологии и съобщенията Георги Тодоров и на младежта и спорта Йордан Йовчев.

Проектът стартира в шест станции - в столичните квартали „Гео Милев", „Люлин", „Надежда", както и в градовете Ихтиман, Елин Пелин и Костенец. До този момент 108 пощенски станции са лицензирани да предоставят услуги на Българския спортен тотализатор и се очаква дейността в тях да започне в началото на март.

От днес е достъпна и услугата електронен фиш, която пести време, както на клиентите, така и на служителите на пощите, каза по време на церемонията заместник-министър Георги Тодоров. Вместо да попълва талон на ръка, човек може да каже цифрите и да получи готов фиш с холограмен стикер, поясни той.

Фишовете ще са обработват с помощта на терминали, инсталирани на гишетата на „Български пощи". Освен приемането на талони, в станциите ще бъдат изплащани и печалби до 200 лв.

За символичен старт на услугата заместник-министрите Георги Тодоров и Йордан Йовчев изтеглиха името на присъстващ на събитието представител на медия и му подариха тото-фиш. Късметът беше с журналиста Борислав Лазаров от БиТиВи, който веднага попълни комбинация от цифри за предстоящото теглене на тираж.

На днешното събитие присъстваха изпълнителният директор на „Български пощи" Валентин Петков и председателят на Управителния съвет на Българския спортен тотализатор Нураир Нурикян.