Отменено е частичното бедствено положение в Казанлък, Шипка и селата Хаджидимитрово и Шейново. Това съобщава БТА, като цитира изявление на общинската администрация.

В края на миналата седмица след силната буря причини значителни материални щети.

Град Шипка беше най-засегнат от градушката, но бавно се възстановява след бурята, заяви кметът на града Василка Панайотова.

Силна буря нанесе щети в Ботевградско

Силна буря нанесе щети в Ботевградско

Участък от пътя Мездра - Ботевград е затворен заради паднали камъни

Комисии от Община Казанлък са започнали да обследват пострадалите домове и да описват щетите, за да може по най-бързия начин да бъде задействана процедурата по отпускане на финансова помощ.

Припомняме, че бурите засегнаха много райони на страната. 

Агенцията за социално подпомагане (АСП) предприе спешни мерки за оказване на подкрепа на семействата, пострадали при проливните дъждове на 12 и 13 юни.

Мобилни екипи от социални работници посещават засегнатите домове, правят оглед на нанесените щети и консултират хората за възможността за отпускане на еднократна помощ за покриване на инцидентно възникнали жизненоважни потребности, чийто максимален размер е 1578 лв.

Дъжд след градушки в Западна и Централна България
Обновена

Дъжд след градушки в Западна и Централна България

Бедствено положение в Казанлъшко, Нова Загора, Рибарица и Главиница

За готовността на правителството да бъдат подпомогнати потърпевшите от бурята увери и служебният премиер Димитър Главчев, който посети гр. Шипка. На място пристигнаха също министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова и представители на Агенцията за социално подпомагане.