Близките на психично болната Виктория Иванова твърдят, че жената е отвлечена заради имотна измама. Жената е на 45 години и попада в битката за наследство по неволя. Издирвана е в продължение на четири дни от полицията, съобщава Нова телевизия.

Телевизията изтъква, че случаят е показателен за това, че ако в България имаш психично заболяване, си изоставен от всички и как внезапно нещата могат да се променят и да станеш център на внимание, особено ако си наследник на апетитен имот.

Със съдебно решение преди два месеца Виктория Иванова е настанена за лечение в психиатричната клиника „Свети Иван Рилски". Това станало, след като съседите й подали жалби за агресивно поведение и клошарство.

Жената страда от параноидна шизофрения. Тя не е извършила престъпление и затова имала право да си тръгне от болницата във всеки момент, въпреки опасното си поведение.

Майката на Виктория починала преди година и я оставила сама, но с апартамент и парцел в скъп квартал. Тогава роднините й направили справка в имотния регистър и установили, че наследствените имоти са продадени още през 2009 година. Оказало се, че това е станало чрез измама.

Съдът върнал откраднатия апартамент на семейството, но за парцела на Камбаните все още се водят дела за имотна измама, а психично болната Виктория е собственик. Така той съсредоточава вниманието върху нея.

Преди дни роднините с изненада разбрали, че Виктория е пуснала заявление за доброволен отказ от съдебната битка. Те се усъмнили, че нещо не е наред, защото, когато е подписала, би трябвало да е била в психиатрията в Курило. Вместо това е изписана от непозната за нея Дочка.

52-годишната Дочка Григорова е позната на полицията и прокуратурата. Срещу нея били образувани шест преписки за имотни и документни измами, но никога не била осъждана.

Роднините на Виктория до дни трябва да докажат, че подписът е преправен и тя не се е отказала от битката за парцела. След това обещават, че ще я гледат.

Самата Виктория мечтае за спокоен живот в гарсониера и някой да се грижи за нея.