Временно затворен за движение е мътят между Тетевен и село Гложене, съобщават от МВР.

Скална маса е паднала в района на Воденицата вследствие на силния дъжд. На място са изпратени екипи на Областното управление на Пожарната в Ловеч. 19 села са без ток.

На около 20 сигнала са се отзовали и пожарникарите и спасителите в района на Ямбол.

В района на град Тетевен и селата Голям Извор и Гложене е имало силни валежи, придружени с вятър. В резултат на дъжда е паднала скална маса в района на Воденицата, поради което пътят между Тетевен и село Гложене е временно затворен за движение.

Реката, преминаваща през долната част на село Голям Извор, е излязла от коритото си и е заляла два моста, но не е успяла да ги срути. На двете места са изпратени екипи на Пожарната от Ловеч, за да отводнят участъците, да извършат дейности по изрязване на дървета, клони и почистване на камъни от пътните платна.

От община Тетевен е изпратена строителна техника за разчистване падналата скална маса.

Около 20 са постъпилите сигнали, свързани с наводняване на обекти и отстраняване на паднали дървета, след силния дъжд, придружен от вятър и лека градушка в района на Ямбол. По-голяма част от сигналите вече са отработени. В момента екипи от пожарникари и спасители работят по отводняване на три адреса и по отстраняване на паднали дървета.

Екипите на столичната пожарна са се отзовали на два сигнала за отводняване на мазета след падналия в София дъжд.

Към момента няма данни за бедстващи или пострадали хора, допълват от МВР.