Пътните настилки в страната са сухи, както и на автомагистрала „Люлин", „Тракия", „Марица" и „Хемус", съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура" (АПИ). Затворени са проходите Твърдица - Елена, Етрополе - Златица и Дюлински за товарни автомобили.

Въведени са следните ограничения:

Забранено е преминаването на моторни превозни средства с обща маса над 10 тона през прохода Шипка, Вратник и Петрохан и по пътя Слънчев бряг - Бургас и над 20 тона - през Айтоски проход.

До 15 септември 2011 г. за времето от 06.00 часа до 22.00 часа е забранено преминаването на моторни превозни средства с обща маса над 3 тона и половина по пътя Стара Загора - Сливен, като движението се осъществява по маршрут Стара Загора - пътен възел Мъглиж - Сливен.

До 15 септември тази година, поради рехабилитация, се въвежда временна организация на движението по пътя Пловдив - Смолян.

За ремонтни дейности до 10 септември 2011 г. се затваря пътят Варвара - Костандово. Обходът е по пътя Белово, Юндола, Велинград и Пазарджик, Пещера, Ракитово, Велинград.

Рехабилитация се извършва на пътя Овчарци - Сапарева баня между 7-ми и 13-ти километър и на пътя Гоце Делчев - Петрич - Златарево.

До 9 август в тунел „Правешки ханове" ще бъдат извършвани аварийно-възстановителни работи по електрозахранването на осветлението и светофарите, като движението ще се насочва в аварийната и изпреварваща лента.

До 24 часа на 7 август 2011 г. поради ремонт на улица „Позитано" в столицата се забранява престоя, паркирането и влизането на моторни превозни средства по улицата между бул. „Витоша" и ул. „Лавеле".

Също забранено е влизането на превозни средства в двете посоки по ул. „Филип Кутев" при бул. „Черни връх" до 24 часа на 31 август 2011 г. във връзка с изграждането на канализационен колектор.