ислямисти Общинският съветник от Пазарджик Райко Живков е поддържал контакти с членове на ислямистката организация “Халифат”. Това съобщи БНР, като цитира писмо на директора на РДВР - Пазарджик подполковник Жоро Стоицев, адресирано до ВМРО и групата общински съветници по повод тяхно питане.

В писмото се уточнява, че Райко Живков от партия “Свободна България” неколкократно е посещавал седалището на “Халифат” в Кьолн, Германия и е поддържал контакти с лидера на екстремистката групировка Муамер Исшъл Курт.

От тамошната структура Живков е получил средства и автомобил за разпространяването на “Халифат” в Пазарджик.

Тези процеси сред ромското население са проблем с особена важност, заради което е необходимо и отношението на обществените, държавните и гражданските институции, се казва в писмото.

Заради омаловажаването на въпроса от общинската администрация на Пазарджик група общински съветници отново ще повдигнат проблема на сесия на Общинския съвет за това доколко е допустимо, замесени в ислямистка организация да участват в решенията на градския парламент.

Припомняме, че след разбиването на структура на “Халифат” в Пазарджик, Националната следствена служба пое разследването. Прокуратурата не е повдигнала обвинение срещу Райко Живков.