Чрез системата за рано оповестяване периодично се излъчват текстови съобщения с указания към хората в района, а представители на общината обикалят Мизия и разясняват правилата за поведение при евентуално ново наводнение. Това съобщават от пресцентъра на МВР.

Екипите на място ще направят опит да ускорят оттичането на водата в канализацията на града. Ако успеят, ще се справят много по-бързо, което е и днешната цел на кризисния щаб, а отводняването на жилищата ще се случи впоследствие. Това съобщи ръководителят на щаба комисар Васил Василев за Дарик.

Той отново предупреди, че е опасно хората да влизат в домовете си, тъй като има опасност от срутване на конструкциите на сградите.

Припомняме, Мизия бе потопена от приливна вълна. Бедствието взе две жертви и разруши жилища.

Пожарникари и военни са организирани три пункта, в които два пъти дневно се приготвя храна за евакуираните.

Нуждаещите се получават медицинско обслужване, както и допълнителни провизии и вода, в създаден от БЧК център.  Екипи обикалят населените места в района, издирват удавени домашни животни и ги предават за унищожаване.

Областният управител на Враца е разпоредил на кметовете на общини да бъде извършен цялостен оглед на всички водоеми на територията на областта и да бъдат прегледани изградените защитни съоръжения и диги, като се създаде нужната организация за своевременно оповестяване на населението при опасност.

Специално организирани групи наблюдават 12 язовира по поречието на река Скът. Екипите докладват в Оперативния център за нивото на реката на всеки час. Към момента няма данни за покачване нивата на реката и наблюдаваните водоеми.

Тази сутрин щабът в Мизия е провел заседание, на което са набелязани конкретни мерки за недопускане на нови наводнения, предвид прогнозата за очаквани валежи.
Населеното място е разделено на четири основни участъка, в които се извършват отводнителни действия.

Екипи от пожарникари и спасители работят още на територията на Бяла Слатина и село Крушовица.