33-годишният работник от Димитровград, който онзи ден падна от 12-метрова платформа на строеж, вече прави леки движения с краката си. Това съобщи началникът на Неврохирургия при МБАЛ "Хасково"д-р Делчо Каравасилев, цитиран от haskocoinfo.

Припомняме, мъжът пострада по време на изпълнение на трудовите си задължения. При падането си се е приземил чак в мазето на сградата. Той бе приет в лечебното заведение със счупен гръбначен прешлен, контузия на бял дроб и други тежки нараняване.

На пострадалия вчера бе извършена животоспасяваща операция. "Мъжът има травма на гръбначния стълб, натъртване на гръбначния мозък и разкъсване на коремен орган. От чисто неврохирургична гледна точка е обнадеждаващ фактът, че се появиха леки движения в краката. Има подобрение, но още е рано да се каже дали и кога пациентът ще може да се раздвижи напълно", каза още д-р Каравасилев.

Разследването на инцидента продължава. До момента е известно, че работодателят на пострадалия ще отнесе санкция от 1500 до 15 000 лв. заради асансьора-самоделка. В хода на разследването се очаква да бъдат констатирани и още нарушения.