Министърът по европейските въпроси Меглена Кунева ще посети Силистра и Русе, където ще се срещне с представители на бизнеса, земеделието, научните среди, неправителствени организации, както и с местната власт.

Целта на срещите е активни представители на обществените групи да получат информация от първа ръка за поетите ангажименти след техническото приключване на преговорите с ЕС, преди редовния доклад на Европейската комисия за тази година, както и за целия период до присъединяването ни към Евросъюза през 2007 г.
В програмата са предвидени срещи с журналисти от местните медии.

Това е първото посещение на министър Кунева от заплануваната обиколка в различни региони на България.
Отправена е покана до министрите по европейските въпроси на десетте новоприети страни в ЕС да се включат в тези посещения.

Междувременно схемата за безвъзмездна помощ по проекта ФАР - развитие на гражданското общество ще бъде представена във Видин.
Експерти от Министерствата на външните работи и финансите ще представят пред неправителствени организации възможностите и условията за кандидатстване за безвъзмездна помощ с проекти.
Ще бъдат набирани и предложения за подкрепа в областта на интеграцията на уязвимите и малцинствени групи, борбата с корупцията, екологията, защитата на потребителите и социалната сфера.