Търговците на пазарите в София задължително трябва да носят маска или шлем и да са на 1.5 м метра дистанция между посeтителитe. Това става ясно от нова заповед на кмета на София Йорданка Фандъкова, цитирана от "24 часа".

На пазарите няма да се допускат лица с прояви на остри респираторни болести (повишена температура, кашлица, затруднено дишане, загуба на обонянието, нарушение или загуба на вкуса и други), предвиждат още правилата за продавачите. Директорите на пазарите се задължават да проведат инструктаж на персонала за правилна хигиена на ръцете, както и да осигурят необходимата вода, сапуни и дезинфектанти.

София заема 10-о място по мръсен въздух в света

София заема 10-о място по мръсен въздух в света

Преди столицата ни днес се нарежда само още един европейски град

Освен условия за дистанция между пазаруващите трябва да се създаде и контрол на входа на пазара по отношение броя на влизащите лица с цел недопускане струпване на хора.

Директорите на пазарите ще трябва всеки месец да докладват на зам.-кмета по финанси Дончо Барбалов за изпълнението на предпазните мерки.

По-рано през деня столичният кмет Йорданка Фандъкова създаде Медицински експертен съвет за ограничаване разпространението на Ковид-19.

В Съвета влизат епидемиолози, микробиолози, пулмолози от общинското здравеопазване с опит в работата в условия на пандемия, както и с пациенти с коронавирус. Целта е експертизата на медицинските специалисти да подпомага работата на Софийския оперативен щаб за борба с пандемията от Ковид-19.

София се намира трайно в "червената зона" и расте броят на заразените и хоспитализирани случаи, пишат от Столична община.

Протест срещу Covid мерките в София

Протест срещу Covid мерките в София

Недоволни граждани са се събрали пред Народния театър "Иван Вазов"