Заради ремонта на платното за Варна на виадукт „Елешница“ на АМ „Хемус“ (км 15+160) в четвъртък, 28 юли, от 6 до 15 часа, частично ще бъде отбито движението в платното за София. Затворена ще бъде изпреварващата лента в платното и ще се обособи активна лента за посока София - Варна и аварийна за Варна - София, съобщиха от АПИ.

Ремонтът на виадукт „Елешница“ започна на 11 май т. г. с осигурените от правителството в средата на април средства за пътища и съоръжения.

Обновява се платното за Варна при 15-ти км на автомагистралата. По време на строително-монтажните работи, трафикът преминава двупосочно в обновеното платно за София. Затвореният участък е 2 километра. Възстановителните дейности ще продължат приблизително шест месеца.

Предвидена е подмяна на асфалтовата настилка и хидроизолация, ремонт на тротоарни конзоли, подмяна на дилатационни фуги, изграждане на колекторна отводнителна система, подмяна на мантинелите и саниране на стълбовете.

Също утре, четвъртък, 28 юли, от 14  до 16 часа на път I-1 E-79, в района на Благоевград, ще се извършва профилактика на трафик броячите.

За това движението по път I-1 (E-79) при 366-ти км, в района на Благоевград, в посока Симитли, ще се извършва двупосочно в едно платно, поради профилактика на трафик броячите.

Необходимо е шофьорите да карат внимателно, като спазват стриктно поставената сигнализация и въведеното ограничение от 50 км/ч.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от безплатното мобилно приложение LIMA, интернет страницата на АПИ – www.api.bg, lima.api.bg и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.