Огромно задръстване се е образувало тази сутрин на столичния булевард "Брюксел" заради пропадане на земна маса на разклона с булевард "Христофор Колумб", съобщи Нова телевизия.

Трафикът към летището и на входа на квартал "Дружба" е изключително натоварен. Работи се по възстановяване на инфраструктурата.

Аварията променя и маршрутите на част от автобусите на градския транспорт.

От днес до справянето с проблема автобусите с номера 84, 204, 604 и 88 ще се движат от "Орлов мост" по бул. "Асен Йорданов" - "Цветан Лазаров" - "Христофор Колумб" и оттам по маршрута си.

Очаква се и в края на работния ден отново да се натрупат огромни опашки от автомобили, заради затруднено движение.

Кметът на София Йорданка Фандъкова написа в профила си във Фейсбук, че за достъп до квартал „Дружба" трябва да се използва връзката бул. „Цариградско шосе" - бул. "Копенхаген".

Теодора Тодорова от "Софийска вода" заяви, че все още не е установена причината на пропадането на земна маса. До този момент са проверени две шахти на съобръженията на ВиК, подготвя се проверката на трета. На това място минава трасе на колектор, който е строен през 70-те години на минали век, информира още Тодорова.

От "Софийска вода" не могат да поемат ангажимент за време, в което ще привършат ремонтните работи, освен уверението за максимално кратък срок.