Психично болен мъж предизвика тревога в град Велико Търново, като за един ден полицията получи сигнали за три нападения, съобщи Нова телевизия. 

Мъжът, с адресна регистрация във Варна, има дълга история на агресивно поведение и множество сигнали за нападения. Във Варна срещу него са подадени 29 сигнала, но те са прекратени, тъй като той не може да носи наказателна отговорност. Баща му също е сред потърпевшите от агресията му.

"Той се дрогира от 14-годишен," споделя бащата. "Викаха мен и съпругата ми в полицията почти всеки ден, защото той използва нашия адрес. Постоянно сменя местоположението си и се крие." Във Враца, мъжът е разбил автомобил и откраднал моторна резачка, но след разпита е бил освободен от полицията.

Бащата разказва още, че синът му го е нападал три пъти с нож. "Той е страшен манипулатор. В съда твърди, че е нормален и разказва, че ние с майка му му купуваме наркотици," добавя Миланов.

Жена, говорейки при условие за анонимност, сподели, че мъжът чупи стъкла в блока, в който живее, реже гуми на автомобили и хвърля камъни по прозорците. Понякога стреля и  с въздушен пистолет.

Припомняме, че на 12 юни бе съобщено, че психично болен човек е нападнал жена, дете и се предполага, че е нападнал и бременна жена.

Първата потърпевша е била нападната пред супермаркет. Психично болният удря жената в лицето. Охраната на магазина повикала полиция и линейка, а мъжът викал, че ще ги убие.

Същият ден хора видели как същият е нападнал момче, като крещял и го удрял и отново дошла полиция. Предполага се, че третата жертва на мъжа е бременна жена, която той нападнал в рамките на същия ден.

Психично болен мъж вилня в болницата в Ботевград

Психично болен мъж вилня в болницата в Ботевград

Мъжът размахвал метална тръба