Скиори и сноубордисти да бъдат внимателни заради увеличената опасност от лавини в планините. За това предупреждават от Планинската спасителна служба.

Според информация на дежурните екипи към момента няма бедстващи хора в планината, но въпреки това спасителите предупреждават за неблагоприятните условия за туризъм.

Независимо от лошото време зимните курорти се радват на силен интерес през съботния ден, което е причина за големи задръствания по пътя към тях.

"Заради тежкия сняг имаше скъсани жици, токът спря на Чепеларе, после имаше проблеми с високата част на Пирин, пистите под върха бяха спрени.

Проблеми с електрическото захранване има на Боровец. Условията са тежки, неблагоприятни за туризъм. Няма блокирани хижи. Никой да не кара в улеите, да минава по летните пътеки, защото има лавинна опасност.

Нека хората се запознаят с метеорологичната обстановка. Рано се стъмва. Трябва в светлата част на деня да предвиждат връщането или оставане в хижа", препоръча Иван Драгошинов от спасителната служба.