През есента ще започне ремонта на Аспаруховия мост в морската столица на България, съобщи кметът на Варна Иван Портних. "Община Варна е заделила достатъчно средства за проектиране на ремонта на Аспаруховия мост, което е наш ангажимент. Реализацията обаче ще стане с пари от държавата, тъй като средствата ще бъдат солидни. Проектирането предвижда не само подмяна на асфалта, но и сваляне на всички повърхностни слоеве, укрепване на конструкцията, хидроизолация, устойчивост при земетръс. Работим в тясно сътрудничество с Агенция „Пътна инфраструктура",  за което им благодаря", каза градоначалникът.

Той допълни, че по моста ще бъде осигурено място за пешеходна и велоалея, като за целта стълбовете за тролеите ще бъдат изтеглени в края на моста. „Надяваме се да успеем да приключим с проектирането навреме и, ако графикът позволява, да започнем наесен ремонт на първия етап -  от началото на моста от страната на центъра на Варна", допълни Портних.

Той не уточни дали ще има специални обезопасителни мрежи , които се поставят на подобни съоръжения, за да се избегнат инциденти.