Кресна е поредната община в страната, която планира икономии на уличното осветление. Причината са три пъти по-големите сметки за ток през последните два месеца, съобщи БНТ.

От общината нямат спестени средства, които да пренасочат, за да си платят сметките за ток. Надяват се на помощ от държавата.

За миналата година последните месеци, имаме около 28, 30 хиляди лева, като за улично осветление са 15 хиляди лева. За тази година последната фактура, 67 хиляди лева, като за улично осветление са 30 хиляди лева. Не виждам от къде ще ги вземем, ние сме малка община с малко собствени приходи, призна Валентин Стоичков, заместник-кмет на община Кресна.

Режим на тока в Хисаря

Режим на тока в Хисаря

От 1-ви февруари за времето от 23.00 до 4.00 часа ще бъде спирано уличното осветление

Планираният частичен режим на тока в община Кресна ще започне от уличното осветление, на главния пътен възел на Е-79 в посока Гърция.

Мерките с режима на уличното осветление в Общината и по главния път Е-79 ще бъдат въведени от понеделник 31 януари. На този етап в Кресна не предвиждат затваряне на детските градини и ясли.

Припомняме, че поради кризата с високите сметки за електричество все повече населени места в страната гасят уличното осветление и ограничават употребата на ел. енергия.