Заради общия с Румъния проект "Дунавски винарски дестинации" е съвсем възможно Русе да стане цел на сомелиери, коментира Десислава Митева - собственик на туристическата агенция.

Целта на проекта е посещение на винарските изби в съчетание с разходки из културни и природни забележителности, предаде БТА.

Регионът може да се разшири и дестинация да бъдат още Силистра, Добрич, Плевен и Велико Търново. В Румъния градове от подобен тип са Олт, Телеорман, Гюргево, Кълъраш и Констанца. Обсъжда се възможността Русе да е домакин на Винен фестивал, разказа Десислава Митева.

Според експерта Русе постепенно започва да се превръща в град за конгресен туризъм. Няколкото нови хотела в града, които разполагат с подходяща база, са често търсени за корпоративен тип събития и обучения. За развитието на града и освежаването на туристическия пазар би помогнало много отварянето на русенското летище, коментира Митева.

Тя отбеляза също, че като по-любознателен тип турист русенецът запазва тенденцията да избира 10-12 дневни европейски екскурзии с разглеждане на исторически забележителности.