Снимка Премиерът Симеон Сакскобургготски беше удостоен със Златния ключ на Правец, където е на посещение.
Премиерът се срещна с представители на местната власт и граждани и сложи началото на проекта за газификацията на града, предаде БНР.

С мажоретки и детската песничка “Правец – наш обичан град” беше посрещнат на градския площад премиерът Симеон Сакскобургготски. Кметът на града Кирил Живков му връчи Златния ключ на града, като подчерта, че той е за изключително високите заслуги на правителството за развитието на Правец.

Премиерът благодари с думите, че сърцето му е било винаги отворено, а сега още повече, а девизът изписан на ключа "По правия път нагоре" е подходящ, когато се мисли за доброто на България.

След срещата с представители на местната власт премиерът заедно с министъра на образованието Игор Дамянов посети българския филиал на “Сити Юнивърсити” в Правец.
Университетът присъства в България от 2002 година чрез своя партньор Международното висше училище.

Деканът на университета Стивън Стронг и Стоян Стоянов, президент на студентския Сенат, го поканиха да бъде почетен лектор в удобно за него време.
Премиерът отиде и до спортния комплекс в града, придружаван от шефа на Лукойл Валентин Златев, а после и до две училища в града.
Сакскобургготски сложи началото на проекта за газификация на Правец.