Двама души са загинали при падането на малък частен самолет в района на стадиона на пловдивското село Оризари. Информацията е на полицията. Сигналът за инцидента е получен в 10:20 часа.

Към момента няма яснота за причината за трагедията. Едната от жертвите е пилотът, за другата все още няма информация. Районът е отцепен. На място са разследващи, полиция и пожарна.

Според очевидци крилото на машината се е отчупило във въздуха.

По непотвърдена информация двамата са излетели от малко летище в Белозем.

Самоличността на пилота е установена, както и на спътника му. Пилотът е на 45 години, той е собственик на авиоклуб "Белозем", а спътникът му е на 18 г. от Чирпан

Припомняме някои от авиокатастрофите с малки самолети от последните години:

На 24 август 2018 г. двуместен самолет се разби на летище Балчик. Пилотът е загинал на място след като при кацане машината се ударила силно в пистата, преобърнала се е и се е запалила.

На 22 август 2018 г., при кацане на летище Шумен четириместен частен самолет "Пайпер" с двама души на борда се удари в дърво. Двамата пострадали при катастрофата баща и син.

Това е втората авиокатастрофа в рамките на три дни, след като на 21 август 2018 г. около 19 часа при тренировъчен полет военен хеликоптер "Кугър" прекъсна електропровод и остави квартали на град Стамболийски без ток и вода. При инцидента нямаше пострадали.

На 3 юни 2018 г., ултралек самолет падна край Казанлък. Тогава пострадалите бяха баща и дъщеря, участвали в авиошоу за ултралеки самолети, мото и делтапланери на летището край Казанлък.

Последният подобен инцидент бе от 2 април 2019 г., когато при авиокатастрофа над Северна Македония загина 4-членно българско семейство.