Бл.Димитров 62 молби за напускане на СДС-Варна са постъпили до 27 февруари тази година, съобщи на пресконференция днес временно изпълняващият длъжността председател на общинското ръководство на партията в морския град Валентин Петков, цитиран от Днес+.

До провеждането на Областният съвет на партията на 27 февруари не са регистрирани заявления за напускане на СДС от нейни членове в другите варненски общини. Подадени молби ще има, но те няма да са повече, отколкото по времето на отцепването на Бакърджиев, бяха категорични от областното ръководство на СДС-Варна.

В същото време в централата на партията са постъпили 23 молби за членство в СДС-Варна. Всички те са на млади хора до 21 години, предимно студенти, каза Иван Иванов. Има и много обаждания в централата от хора, които искат да възстановят членството си в партията, каза още той. Очакванията на ръководството са около 350 човека да възстановят членството си в СДС.

На провелия се в петък Общински съвет е била разгледана и декларация за отзоваването на Благой Димитров като депутат на СДС в парламента. Като несъстоятелно обяви ръководството на СДС-Варна обяснението на Димитров, че е влязъл в парламента с листата на ОДС. В листата на ОДС той присъства като член на СДС, издигнат от ръководството на СДС, каза Валентин Петков.