Столичният кмет Йорданка Фандъкова свика щаба за зимно поддържане на София, съобщиха от общината. Целта е да се разпределят нови приоритетни задачи във връзка с обстановката в София.

Общинските кризисни центрове осигуряват подслон и храна за останали без дом хора. Центровете работят двадесет и четири часа. От Българския червен кръст са осигурени дрехи за нуждаещи се. Общинските болници извършват прегледи на нуждаещите се от центровете.

Бездомник умря от студ в Кърджали

Бездомник умря от студ в Кърджали

Отказал подслон

Гражданите, които имат информация за хора, останали в студа навън, да подават сигнали на тел.112.

Осигурена е проходимостта в града, градският транспорт към момента се движи по всичките си маршрути. Приоритетно ще продължат обработки със смеси срещу заледяване на трасетата на градския транспорт заради ниските температури.

Продължава и почистването на основни вътрешно-квартални улици в столичните райони, където условията позволяват. Според фирмите, отговорни за почистването на града, обработването на малките улици е затруднено от паркирали автомобили и ниските температури.

Продължава почистването на тротоарите и извозването на сняг от пешеходните зони.

Кметът възложи на екипите на фирмите през следващите дни да се осигури почистване и проходимост на уличните шахти.

Екипи на дирекция аварийна помощ и превенция започнаха почистване на ледени висулки от обществени места - пътни подлези и мостове.

В Столичния автотранспорт са предвидени дежурни, които подготвят превозните средства за деня. Една от мерките е осигуряване на добавки в горивото против заледяване, съобщи директора на "Столичен автотранспорт" Слав Монов.

В парковете се почистват и обработват алеите. Включително се опесъчава парк Витоша на пътя "Драгалевци - Алеко" и "Бояна - Златни мостове".

 

От дирекция "Образование" на Столична община и районите администрации продължават да следят ситуацията в столичните училища относно отоплението. Разпоредено е да работи отоплението във всички училища и да се докладва за температурите в класните стаи.