9 от всеки 10 софиянци смятат, че протестите трябва да се провеждат в рамките на законово установения ред.
Това сочи социологическото проучване на Агенция Сова Харис, извършено по поръчка на Фейсбук групата СОФИЯ БЕЗ БЛОКАДИ.

Почти половината от всички столичани отговарят положително на въпроса: „Според вас, участието на деца в демонстрациите нарушава ли техните права?" 39 на сто пък са на обратното мнение, а други 12 на сто от запитаните не могат да преценят.

Софиянци са разделени по равно в отговорите си на въпроса - Одобрявате ли блокирането на централни улици, булеварди и кръстовища като форма на протест? Почти същото е съотношението при отговорилите на въпроса: „Одобрявате ли използването на вувузели, свирки и тъпани като изразни средства в протестите?".

61 на сто отговарят в изследването, че не са изпитвали затруднения в придвижването си в София заради протестите, докато на обратното мнение са 39 на сто.

Експресното телефонно проучване  на Агенцията е проведено в периода 30-ти септември - първи октомври т. г. сред  677 пълнолетни жители на град София.

Възложителите на проучването твърдят, че това е първото социологическо проучване на гражданското общество по темата. Изследването не е с политически мотиви и цели да разкрие истинската картина в обществените нагласи на столичани за случващото се в София през последните 120 дни от началото на протестите.